第五週 極速修身重要秘訣公開 | 275磅爸爸減肥大作戰中期報告

修身目標 : 8週內減去20磅
累積減去 : 4磅
​本週減去 : 34磅

一個月過去,相信唔少朋友都會好奇Edward截至現時減走咗幾多磅;繼早前於首三週成功減走20磅之後,踏入第五週,佢又減多咗幾多呢?答案係:接近35磅!Edward原本目標係用兩個月時間減去20磅,誰不知首三週就已經達標,之後更沒有鬆懈多減15磅!本週我們就要向大家公開Edward極速修身嘅重要秘訣!

 

 


唔少減肥唔成功嘅個案,都係因為住家飲食肥膩、份量多,未能配合減肥人士嘅營養餐單同日常運動,令修身情況停滯不前。點解家人會咁唔配合?原因係,部份人唔習慣對家人躺開心胸,未嘗將減肥計劃坦白,家人又何來理解同配合呢!

Edward能成功減走近35磅,在於家人對其修身計劃同目標都非常理解,仲努力去配合佢。工人姐姐負起重擔,每日以行動選購營養餐單內的食材與份量; 太太給予鼓勵和體諒,全力支持他以健康方式瘦身;囡囡雖然年紀少,卻為Edward提供無限動力,陪Edward上私人訓練課程及營養師評估,伴爸爸撐過每個需要忍耐力的刻苦時刻!