第二週 高強度訓練 提昇燒脂效果 | 275磅爸爸減肥大作戰

修身目標 : 8週內減去20磅​
本週減去 : 7磅
累積減去 : 17磅


繼上週成功幫Edward減走10磅之後,營養師Rainbow及教練Edmund決定於第二週針對燒脂,為Edward作出餐單及課程上的改良 … 吓 !? 豈不是又辛苦咗 !? 但係苦盡甘來,Edward喺第二週再次成功減走7磅! 當中有咩秘訣,大家一齊睇睇 :

 

 

大作戰首週,教練Edmund經過評估後,發現Edward對泰拳運動甚感興趣,減肥進度更由其有效。因此,在第二週將泰拳混合一些HIIT 高強度訓練,大大提昇燒脂效果。

 

 

 


另一方面,營養餐單亦有所改變,營養師Rainbow在餐單上亦以減脂為主,指定Edward進食的份量及食材。又要指定進食 !? 豈不是又將難度提升 !? 不過Edward對呢個安排反而非常受落 :

「第一周要自己買同食材配合份量,去到街市左揀右揀諗到勁煩惱。而家指定食材,係方便好多!」

Edward不負所望 ,本周成功減走7磅, 其中5磅係脂肪添, 即係由開始至今已總共減去17磅!離減走20磅的目標亦不遠矣,Edward堅持繼續修身,決心可加!大家要繼續為佢加油,下星期再留意進度!






 

Please reload

Featured Posts

第七週 修身首階段完成 | 275磅爸爸減肥大作戰

January 15, 2017

1/2
Please reload

Recent Posts