首週速減10磅 | 275磅爸爸減肥大作戰賽後報告

修身目標 : 8週內減去20磅​
本週減去 : 10磅

累積減去 : 10磅

10磅 !! 足足减咗10磅 !!!! 上星期同大家提過一位 275磅的爸爸,開始的起心肝,接受為期兩個月嘅減肥大作戰,雖然任務艱難,但經過營養師Rainbow及教練Edmund嘅攜手合作下,Edward除咗跟足飲食餐單外,亦上足三日私人訓練課程,絕對係有決心、有恆心!

 

小編當然馬上捉住Edward, 訪問佢嘅感受啦! 「開頭都擔心減肥需要食少啲、捱肚餓,因為我不嬲一餓就胃痛,但出奇地係跟餐單途中,居然完全無胃痛,我淨係覺得自己比錢買個餐,要分啲份量比人,唔抵囉!」Edward笑說。


為免身體由於逐漸適應餐單而減慢修身進度,營養師Rainbow會繼續輔助Edward調節飲食習慣,因為第一週成功减去的10磅,內裡包含咗身體多餘嘅水份及脂肪,所以各位正在減肥嘅同志們,唔好鬆懈呀!革命有排都未成功,同志們下星期繼續留意呢位爸爸嘅進度呀!!

Please reload

Featured Posts

第七週 修身首階段完成 | 275磅爸爸減肥大作戰

January 15, 2017

1/2
Please reload

Recent Posts