2個月減20磅? 275磅爸爸減肥大作戰!

 

 



客戶最近搵我哋幫手!體重達275磅的主角Edward由於準備喺年尾進行縮胃手術,醫生就建議佢於2個月減20磅。2個月減20磅?豈不是每半個月要減5磅?對於極少運動的肥胖人士來說真的可行嗎?為期2個月的大作戰因此正式開始!報告!任務艱巨,老土講句,堅持就係勝利,一齊睇睇:

 

 

Edward第一次與營養師Rainbow見面及進行評估。直頭迫爆房間!



作為一個會計師,平日除咗坐在辦工室努力工作外,亦要多食多餐應酬不同客人。大作戰的主角Edward亦如是,上班坐整天不在話下,放工亦最愛坐著打機,縱然飲食有欠規律,但由於早已習慣肥胖體態,素來自覺並無減肥需要。直至上年,發現自己體重已經超過250磅,隨著體重及脂肪對身體負荷日漸增加,Edward終於下決心減肥!

不過,即使開始運動,每星期一次的恆常游泳對275磅的他來說仍無減肥效果,他因此次失敗而放棄減肥,並轉向中、西醫求救!Edward因而開始了解醫生提供的縮胃手術提議,明白手術有助肥胖人士減低食量,改善食極都唔飽嘅錯覺,以為手術可以一勞永逸,下決心一試!奈何手術前兩個月,Edward收到醫生下達的任務,「開刀前要先減20磅!」,下?即是要再次減肥?為咗成功縮胃、減少食量、不讓家人擔心,Edward決定前來My Fitness,讓極速修身療程助他一把!

就係咁,嚟緊兩個月就等我地一齊為Edward加油,每個星期一齊留意下Edward減肥嘅進展! 

跟Edmund上泰拳,有助Edward消脂!

 

Please reload

Featured Posts

第七週 修身首階段完成 | 275磅爸爸減肥大作戰

January 15, 2017

1/2
Please reload

Recent Posts